WELCOME TO MY BLOG

WELCOME TO MY BLOG

Friday, 6 May 2011

MAHARAJA LAWAK ASTRO~


Nak habaq mai sikit ni.......Feveret rancangan aku....malam ni dah masuk mingu ke-6 dah berlangsung....rancangan ni menghimpunkan sume finalis2 Raja Lawak dari edisi pertama sampaila edisi ke-5....Tp yg betul2 menyerlah confirmlah team feveret satu Malaysia team Jozan! Diowng ni kalau melawak abes pecah perut owg coz lawak2 diowng ni betul2 xdiduga & betul2 berlainan dr lawak2 konvensional yg pelawak2 slalu wat....


Tapi Pelawak2 lain mcm Team Sepah...NabiL...Jambu & BaLas pun Haibattt gak! tp yg peliknya camner lah Amir ( I'm Sorry ) tu leh ada ramai owg yg mengundi smpai minggu ke-6 pun dia stiLL ada....Pelik2! huhuhuhu! papepun meh enjoy Persembahan JOZAN dalam minggu ke-4 yg lepas....memang terbaeeekkk!

Perjalanan ALPHA UNITED FC - Part 5

Februari 2011....Piala Dr.Hamzaid  edisi ke-5 kali ni bertemakan team2 Champions League....Alpha United Senior diundi sbg Team Real Madrid & Alpha United Junior lak sbg Team Chelsea.....target kitaowng nak sama2 jumpe di FinaL...tp xkesampaian coz bad Luck sentiasa menghantui team Alpha United Junior coz diowng tewas di suku Akhir dgn jaringan Own GoaL.....

Gabungan ReaL Madrid & Chelsea utk edisi ke-5
Namun Kehampaan Alpha United Junior diubati dgn kemaraan team Alpha United Senior ke Final wat kali ke-5 berturut2.....Kali ni sekali lagi sejarah berulang ibarat Man Utd VS Barcelona di Final Champions League wat kali ke-2....Kami bertemu KICKERS FC...

Perlawanan berlangsung sengit membabitkan kedua-dua pasukan di mana last result terpaksa ditentukan menerusi penentuan sepakan penalty setelah seri 2-2 sama selepas abes separuh masa ke-2...syiokk aku dapat jaringkan 2 goal cantekkk utk tolong team aku elak dr kekalahan ke-2 berturut2 dgn team KICKERS...Emi golkeeper kitaowg jd wira bila dia saves sepakan penalty REY (pemain lama Alpha United junior) huhuhuhu! berabis kitaowg lompat2 celebrate mcm owg giler...epy punya pasal kot...hehehhehe!

Kepuasan menjadi Juara 3 Kali Piala dr.Hamzaid





Perjalanan ALPHA UNITED FC - Part 4

Ogos 2010 Alpha United hantaq lagi team join Piala dr.hamzaid......dah jadi macam acara tetap setiap sem dah...maklumlah...xnak ngalah dgn rival punya pasal kitaowng joinla....hehehhe! utk edisi ke-4 kali ni...Aku telah gabung dgn Team Alpha United Junior yg edisi ke-2 punya....diowng da kira senior da masa ni coz dah sem 3...Team kitaowng terdiri drpada  Aku, Lenny, Din, ND, Emi & Wan Kokdiang!

Dari kiri : ND, Lenny, Wan, Emi, Din & Aku

KENAPA kitaowng pakai jersi BraziL? sbb edisi kali ni Penganjur create tourney Piala dr.hamzaid bertemakan PIALA DUNIA 2010...and ati sgt2 srunuk coz diundi dapat team feveret iaitu BrazIL waka2! hehehe! team Junior kitaowng lak dapat Team South Korea~

Muka sedih dapat Naib Juara utk kali ke-2 berturut2 


utk Edisi kali ni.....Team Alpha United Senior berjaya melangkah ke FinaL wat kali ke-4 berturut2....tapi kali ni kitaowng kalah 1-0 pada masa kecederaan dgn team Rival terkuat kitaowg iaitu KICKERS FC...mungkin dah xde rezeki time tu tp aku syukur coz skali lagi dinobatkan sbg pemain terbaik Piala Dr.Hamzaid utk edisi ke-4....Anugerah disampaikan oleh penganjur kejohanan iaitu Mr.CK~

Anugerah Pemain Terbaeeekk Piala Dr.Hamzaid edisi ke-4

Perjalanan ALPHA UNITED FC - Part 3

Pada Mac 2010 ... sekali lagi team Alpha United join Piala dr.Hamzaid...tp edisi kali ni mcm2 kontroversi wujud...bermula selepas penganjur membenarkan dak2 Kolej Negeri join tournament Piala dr.hamzaid....tp ntah kenapa ar sikap2 segelintir dak2 ni xde sportmanship lgsung...diowng nak boikot player2 kolej lain join tourney ni.....aku pun diboikot diowng sbbnya aku menyokong keputusan penganjur membenarkan player2 kolej lain join tournament ni...aku bukan apa...aku fikir knp mesti nak kolot...? tak salah kalau kita kasi student2 lain join tourney ni sbb dapat eratkan silaturahim & siap leh balajar lgi ilmu2 FutSeLLL dr diowng sume sbb diowng mmg bagus pun...tp tulah...sikap2 segelintir pelajar yg typical sgt ni betul2 wat aku fade up n rasa kelakar pun ada....kalau ye pun nak jadi juara kampung....xpayahla sampai nak memboikot2 owg...malu lah skit sbb diowng wat pertandingan slalu je jemput kowang sume main tp kowang yg jual mahal....kelakar2!

Muka2 baru Alpha United utk edisi ke-3


           Disebabkan kes2 yg wujud  tulah ada player2 dalam team Alpha United yg bertindak kuar dr team & menyebabkan aku terpinggir...tp aku ati ada taman punya owg..hehehe! aku tak nak mengalah dgn sikap2 student camtu....aku cari ahli2 baru utk tourney edisi ke-3 ni...AlhamduLiLLah berkat kesabaran dan kesungguhan...team kitaowng yg diowng rates awal2 tourney sbg team UNDERDOG..berjaya mara ke Final wat kali ke-3 tp kitaowng kalah 2-1 dgn Team Ixora city ...Ixora City mula menjadi Rival alpha United sbb diowng join kickers anti dgn team kitaowg...huhuhu! Tp kekecewaanku diubati dgn anugerah pemain terbaik piala dr.hamzaid....AlhamduliLLah..syukur~

Dapat Anugerah Pemain Terbaeeekkk Piala Dr.Hamzaid

Perjalanan ALPHA UNITED FC - Part 2

Awal Ogos 2009...sekali lagi Piala dr.Hamzaid telah dianjurkan & kali ni Team Alpha United wujudkan team junior yg dibarisi oleh Din(Kapten), Lenny, Emi, Adrian, Rey & ND...diowng sume dak2 sem 1....Paling besh n manisnya edisi kali ke-2 ni.....Team Alpha United Senior & Junior berjaya melangkah ke peringkat FinaL....so secara buta - tuli2nya....piala Dr.hamzaid milik kitaowng lg ar masa tu....masa tu mmg kitaowng slalu dapat tentangan hebat dr team kolej alpha iaitu KICKERS FC.....masa tu diowng dah beli Rajan (Top Scorer kitaowng) dgn yuran perpindahan RM30 Juta tp still hutang smpai skang...hehehe! Utk keputusan finaL ...team Senior berjaya mengetepikan asakan2 haibattt team junior dgn jaringan 4-3......

Alpha United Senior & Junior celebrates piala Dr.Hamzaid utk edisi ke-2

Perjalanan ALPHA UNITED FC - Part 1

Alpha United??? Sape lg yang xkenal team ni kat somban?keh3! Actually ni team futsal aku kat somban....kitaowng rajin masuk tournament2 yg Kolej Alpha anjurkan...So aku nak story la pasal team ni...aku tribute utk mereka2 yg pernah Join team ni....yg rajin membaca aku ucapkan thanks byk2 coz sudi membaca kisah kitaowg yg xseberapa ni...hehehe!  Kisahnya bermula camni....

Akhir Ogos 2007 kalau xsilap aku...aku, izi, syafiq kaka, edy, Amir & Wan Kodah join tourney Kolej Negeri Somban sbg team jemputan....tapi kitaowg hanya manage smpai suku akhir je masa tu...masa tu masing2 xtau nak create nama pe utk team...alang2 kitaowng duk kat Kolej Alpha....kitaowng pun sebatla wat nama team Alpha United FC alang2 ada yg sokong Man Utd dalam team kitaowng masa tu...tu pasal word "United" tak terlepas dr pandangan...hehehe!

Tapi disebabkan xcukup ahli yg betul2 LAYAN futsal ni....kitaowng xjoin mana2 tournament lg....smpaila awal tahun 2009 baru start masuk tourney terbuka Kolej Alpha edisi yg pertama....masa tu team kitaowng terdiri drpada aku, Izi, Rajan, kaMaL, ZuL & Zupki...Utk edisi pertama kitaowng berjaya jadi Johan lepas ketepikan saingan Tapau United dr Kolej Negeri Education dgn jaringan 6-3....masa tu mmg syiookkk abes sbb FinaL da mcm stadium da sorakan penonton....terlalu bising smpaikan aku xdgr lgsung suara member aku jerit2 mintak boLa...keh3! Masa tu jadi kapten..so mmg seronok ar julang piala depan penyokong2....huhuhu! Abesh flash2 camera bertaburan di ruang angkasa ketika itu...huahuahua!

Johan edisi Pertama PiaLa dr.Hamzaid (Muka aku nerd..keh3)


MANCHESTER UNITED FC

Hye Guys...Saje nak kongsi citer pasal feveret kelab aku dalam EPL...team yg aku start sokong sejak aku 5 tahun lg masa era zaman ERIC CANTONA kasi Flying kick itu Penuntun Kerek....hehehe!

ERIC CANTONA - Legend Man Utd ( kaki Flying kick )


     Apa Bezanya kelab feveret aku ni dgn kelab2 len di dunia?   sng jer...HISTORY OF THE CLUB! dr sebuah kelab yang bankrup...skang dah jadi antara kelab2 yg terkaya di dunia....x mcm kelab len yg jadi kaya dalam skelip mata disebabkan penukaran owner kelab yg kaya2...Man Utd ni jadi kaya disebabkan penaja2 luar yg sanggup menaja kelab coz Man Utd byk menang kejuaraan lagi2 di bwh bimbingan Sir Alex Ferguson....thats why la penaja2 menaja kelab Man Utd ni...

Then bukan stakat tu je...aku minat Man Utd ni sobab pemain2 dia gak.....sejak 1980-an lagi...player2 yg join kelab Man utd ni sume power2....Gamestyle Man Utd yg suka men Flanks pun menarik utk ditonton...huhu...player paling aku admirer skali gameplay dia of course Cristiano RonaLdo (now da men utk Real Madrid) & Luis Nani (kawan baekk RonaLdo)....diowng ni lebih kurang je gameplay...trickster...shooter...n crosser terbaeekk kelab...huhu!


CRISTIANO RONALDO - 7


LUIS NANI - 17

BUT.....yang kelakarnya....ramai member2 aku cakap gameplay aku mcm S.Fletcher ...heheehe! salah sowang lg player yg alu admirer sbb player ni mmg xpernah kenal APA TU ERTI PENAT! position dia Center Midfielder....tp also leh layan Defensive Milfielder...Right Wing n Right Back......pusing 1 padang xingat dunia stamina dia...paling best dia punya tackle...smpai opponent pun tension nak layan dia...tgk arsene wenger cukup ar masa diowng kalah dgn Man Utd Semifinal champions league kat Emirates...masa tu Man Utd menang 3-1....wenger bukan men maki2 Fletcher sbb ganas...tp tulah kunci utk menyekat pemain2 ArseNaL....keh3!

S.Fletcher - Celebrate his goaL on arseNaL
Now...Man Utd dah wat rekod yg xpernah kelab lain wat kat Stage Champions League..Tournament Bola Sepak ke-2 terbesar di dunia di belakang World CUP....4 SemiFinaL dalam tempoh 5 tahun....3 Kali FinaL dalam temph 4 Tahun...Menarik tak?! Thats why lah x heran bila Fans ArsenaL...Chelsea...LiverpooL & Manchester City akan Anti Giler dgn Man Utd....hehehheheheh!

Hope 28hb May ni.....Man Utd dapat kalahkan Barcelona dalam FiNal Champions League utk kejuaraan eropah yg ke-4......HOPE SO!  :)

My Feveret Jersi - Number 7
Kepada yg nak mengenali Kelab Man Utd..jgn segan2...jgn malu2...layan link bawah ni...hehe! SALAM~
www.manutd.com









SaLam...for the 1st time tibe2 tergerak ati aku nak laYan bloGger2 ni....huhuhu....raSa janGgal Lak kan?keh3...pape pUn aku naK PerkeNaLkan diri aKu ar....Nama aku MoHd FaUzI Bin Zaina' AbiDin...Owg slalu PanggIL akU Pojie dr Aku kicIk SmpaILa Skang....buT Now MemBer2 GaMers & KoLej caLL aku "KiRuA"....Ok x? naMa ni Aku aMik semPena WatAk AniMe KeSukaan Aku Dlm Buku HunterXHunter...aKu mULakaN naMa ni MasA aKU Jadi Fasi Utk daK2 junior tiMe GaMerzzz aKU...ActuaLLy Gamers yg Aku sebuT2 ni BerKeNaan CaReeR aku Dlm WE2011 PS3...Tu Mmg Minat Yg aku Xleh Nak cakap pe la Smpai Mak Aku Pun terPakSa Support...Heheheh...(SoRRy For My Mums...Love U So Much!)...

BerCaKap PasAL DirI aku Ni Kan....Aku Ni GILER BOLA tau x! Apa2 BoLa ar AsaLkan KowanG PanGGiL Bola...huhu! feVeret teaMs yg AlWays Aku sokong Sejak aku kicik2 lg 5 Tahun kot umur Aku masA tu...Team Manchester United! Huhuhu! Ni Sume SaLah Abg2 akU la MasA tu duk SiBuk tgK Man Utd meN je Smpai Aku Terikut2....LaSt2 skang Abg2 Aku soWang Sokong bArcA..n SowAng SokoNg ArsenaL...mmG RivaL aku la...keh3!

Ermmm...AkU de miNat FutSaL...Damn! I LovE thiS Game So much! suMe BerMula maSa Aku jOin Dak2 KoLej NeGeri Men FutSaL Kat pOrt diowng...Start frOm That lah..mInaT aku daLam FutsaL sgt MeneBaL...AkU StuDy abEs2 Game ni DaH MasTer BasIc2 Dia...(KeCian Lecture2 aKu sUbjek2 diownG lgSung aku xStudy..keh3)

NoW aKu tGh AbeSkan PrAktIkaL aku...So Aku kuwanG cIkiT LayAn fuTsaL SamPai Boroi Perut akU...kui3!   KoJe aKu MeLaYan InTerNet jELah SmpaiKan Aku TergOraK ati NaK LaYan BLog ni....Hahahhahah! Ok ar.....TaK taU nak cKp Pe laGi....HoPe paSni Leh Dpt mcM2 ILmu daLaM DunIa BlOgGer2 Ni...salaM Sume!  :)