WELCOME TO MY BLOG

WELCOME TO MY BLOG

Saturday, 7 May 2011

Melayu Anti Melayu?


Apa kejadahnya pasal Futsal je leh muncul group yg cumel2 camni...hehehe! Rasa nak kelakar pun xsng ati....xnak rasa kelakar pun susah nak sng ati...aku pun xtau pe aku melalut sgt ni....tp yg pentingnya kewujudan group ni membuatkan saingan2 dalam Piala dr.Hamzaid menjadi semakin sengit dan membara2 apinya....keh3!

Bukti Link :  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_202491236446213

Den xtau lah kenapa desperate sgt diowng sume ni nak anti2....kalau ye pun xsuka seseorang individu yg suka berfutsal (AKU LER TU) .....xkan lah sampai nak anti2 seluruh team Alpha United? Kami menang secara bersih dan bergaya2 tau...hehehehe....mungkin inilah realitinya....amik contoh Man Utd ckupla....brapa byk Piala diowng dah menang sampai ramai Rival terkumpul?hehehehe.....So kami Team Alpha United anggap ni sbg satu langkah positif dalam menhangatkan lagi saingan Piala Dr.Hamzaid....Tp tulah jadi typical sgt pun xleh gak diowng ni...xleh bawa ke mana pun kan? papepun suka ati kowangler...JANJI kowang bahagia dgn pengikut2 kowang yg ramai sgt2ler tu....hehehehehheheh! Go Go Alpha United!

Khalid Umar Saifuddin

Sape Khalid Umar Saifuddin?? inilah anak sedara aku yg ke-2 selepas Muhammad FaizuLLah zakwan....Khalid panggilannya...anak kepada kakak sedara terdekat aku Intan sofea Bte omar dan suami tercintanya abg Saifuddin....khalid ni special coz lahir kat australia....so dah besar nanti dia ada dua kerakyatan...huhuhu~ 


Aku gerammm gilerrrr bila tgk video dia...cumeL giler! Rasa2nya kalau xsilap aku bestday dia 24 Nov 2010 kot....huhuuhuhu...papepun meh layan video Khalid ni.......



CristiaNo RoNaldO???

Hahahahhahahahha! Cristiano RonaLdo? xleh nak watpe la kalau nampak sama...keh3!

           Sebenar2nya.....aku maksudkan rambut yg pesyen mcm C.RonaLdo...aku pi kedai Hair Cut 15 Minit kat JJ Somban...(aku dapat Free CUT coz dah dapat cop 4 Kali bayar)....ada 3 owg Hairstylissss tgh wat koje diowg...de sowang apek ni paling aku xsuka sbb keganasan yang ditimbulkannya ketika menggunting membuatkan aku fobia yang teramat sgt utk Bersamanya dalam perkhidmatannya......Jgn Salah paham yer...keh3! Then aku memulakan proses operasi berdoa secara individu supaya aku xdapat apek "keganasan" tu....aku mintak doa "Ya ALLAH ya tuhanku...tolongla kasi Amoi cun sowang tu yg gunting rambutku agar aku dapat elakkan diriku dari menerima musibah yg tidak diingini oleh apekkk "keganasan" tu....

Tapi....Tuhan Maha AdiL....Disebabkan sikap aku yg diskriminasi tu...aku terpaksa menerima perkhidmatan Apek "Keganasan" tu.....Huuwaaaaaaaaaa...aku nak nangis!!!  Dengan ati yang Tanpa Rela dan penuh berdusta...aku melangkahkan kaki ke kerusi ala2 kerusi hukuman elektrik zaman perang dunia dulu tu....huhuhu! 

Lepas dah dililit dan dibentangkan dgn kain....Apek tu pun bertanya......"Taiko! Lu mau rambut apa macam?!" .......dengan penuh perasaan hibanya lantas aku jawab dgn penuh konfidentialnya ...."Apekkk! kasi Lambut Cristiano Ronaldo..." tanpa sempat aku berbuat apa2...Apek tersebut memulakan perkhidmatannya dengan penuh ganas dan kerakusan tahap dewa.....kekecewaanku bertambah derita bila tgk brader sebelah aku yg baru smpai dapat merasai layanan istimewa hairstylisss amoi cun tu....Alangkah tidak adilnya dunia ni menzalimi diriku.....

lepas 15 Minit kemudiannnnn....inilah hasilnya.......


Berakhirnya perkhidmatan apek "keganasan" tu...aku trime dgn redha rambut baru ku ni.....CRISTIANO RONALDO....huuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :(



HaPPy MoTheR's DaY~

~With My  Bonda TerCinTa~

Salam...Utk Bulan ni aku rasa still blum terlambat utk aku ucapkan SeLaMaT HaRi iBu utk Bondaku yg Tercinta......Beliau sering memarahiku pun kan kerana aku anak yang nakal pun kan xpandai pun menelefonnya pun kan (melalut sikit2)....aiyaaa mummy....bukan G xmau KoL.....Tp xde duit nak Topup....Heheheheh! Papepun SeLaMaT HaRi iBuku Puan Fauziah Bte Awang.....tidak lupa gak ibu kedua ku Unty ZaiLi & Nenda tersayangku Fatimah Jumat@Mama ... Moga allah s.w.t merestui doa2 kamu semua.... :)



GudLuck Miss Lumbu~

Skang tgh duk sibuk menunggu Miss Lumbu abes exam....hari ni last paper dia....hope dia ok xfrust lg menjawab paper...huhuhuhu! Kecian ko call aku frust2 smalam...nak tgk Maharaja Lawak pun xsng taw mcm aku lak yg frust amik exam kau...hahahahaha! Miss Lumbu ni sahabat susah & senang aku...so aku rasa susah ati bila dia frust dgn paper2 FinaL sem dia....always pray for u Miss Lumbu...chayok2! Jgn Gatal2 dgn pengawas exam...nanti hang jd mawas xpasai2....hahahahhaha! Ok ar Miss LumBu...Gudluck For ur Exam Okeyyssss~

Moral of The Story : Jangan Study Last2 Minit lg yer Miss Lumbu....ko bukan laki pun leh study last2 minit...lain kali jgn makan rumput byk sgt....heheheheheh~


Kosmo ohh Kosmo!

Ermmm......Hujung bulan ni de event Kosmo kat Putrajaya....rasa xsabar nak tggu event tu dtg....dalam hati nak join Futsal skali....tapi terpaksa gak ar fokus kat Tournament PS3 waktu tu sbb xde team futsal....sume balik kampung...huhuhuhhu....

Ermmm......aku frust lah dgn Kosmo ni....cara pendaftaran dia macam pe ntah...susahkan owg betul....mcm2 lak kena wat....kowang bayangkanlah de mcm2 step nak daftar dalam event Kosmo tu..slalu aku join Tourney2 WE2011 sng je xde masalah.....(Sbb Organizer dah kenal aku....huhuhu).... KENAPA aku kata susah? kowang tgk pic bawah ni....

Perkara yg melecehkan....huhu
Macam2la dia suruh wat.....rasa kemalasan yg teramat sgt...dah la susah nak cari Ambank kat bandar somban ni....adoiyaaiiiii! ada sape2 ke leh tolong aku?hahahah!